Kirjaudu sisään tai Luo tunnus, niin voit tallentaa suosikkioluesi omalle listalle ja lisätä muistiinpanoja.
Hailuodon Panimo logo

Hailuodon Panimo

Micro Brewery, Finland

Saksalaistyylisiin luomuoluisiin erikoistunut pienpanimo, jonka tuotanto on alkoi keväällä 2017. Hailuodon puhdas pohjavesi ja luomutuotanto ovat toiminnanlähtökohtia.

Olutlista

Laakeri

Hailuodon Panimo

Lager, Pilsner, Bock (Lager - Helles)
ABV: 4.3%, IBU/EBU: 19

Mieto ja maukas, raikas kullankeltainen lager. Klassinen baijerilainen helles-tyylinen olut. Humaloitu uuden sukupolven aromihumaloilla jotka antavat oluelle miedon katkeruuden ja erinomaisen humalan aromin. Olut jokaiseen makuun.

Pilsneri

Hailuodon Panimo

Lager, Pilsner, Bock (Pilsner - German)
ABV: 5.1%, IBU/EBU: 50

Hailuodon Panimon Pilsneri on luomua, vaalea, pastöroimaton, lisäaineeton ja suodattamaton täysmallasolut. Humaloinnissa on käytetty sekä perinteisiä että moderneja saksalaisia lajikkeita. Pantu decoction mashing -menetelmällä eli keittomäskäämällä, joka on perinteinen tapa panna pilsner-olutta.

Märzen

Hailuodon Panimo

Dunkel, Märzen (Märzen)
ABV: 6.3%, IBU/EBU: 24

Vahvarunkoinen, meripihkan tai ruskean värinen, maltainen lager. Tasapainoisesti katkeroitu, hieman vahvempi olut verrattuna baijerilaiseen helles-lageriin. Alunperin pantu aina maaliskuussa ja viimeiset erät juotu Oktoberfesteillä. Tämän takia myydään usein myös oktoberfest-oluena.Hailuoto Märzen perustuu perinteiseen baijerilaiseen klassikkoon mutta mielenkiintoinen humalointi lisää olueeseen pientä twistiä ja uutta kulmaa tuoden makuun hienovaraisesti marjaisaa aromia menettämättä kuitenkaan alkuperäisen oluttyylin luonnetta.

Altbier

Hailuodon Panimo

Brown Ale, Bitter, Old Ale (Altbier)
ABV: 3.9%, IBU/EBU: 28

Tumman kuparin värinen Westfalenin ja Düsseldorffin historialliselta alueelta lähtöisin oleva klassinen saksalainen pintahiivaolut. Hailuotolainen Alt seuraa saksalaista altbier perinnettä yhdistäen pintahiivaoluen luonteen ja pohjahiiva lagerin tyylin joka antaa oluelle puhtaamman maun verrattuna brittiläisiin ale-oluisiin. Maltillinen maku ja klassinen saksalainen aromihumalointi tekee tästä oluesta elegantin ja maukkaan. Oluella on pitkä historia ja se oli laajasti levinnyt ympäri Saksaa ennen kuin pohjahiivalla käytetyt lager-oluet näkivät päivänvalon.

Tarri Pilsneri

Hailuodon Panimo

Lager, Pilsner, Bock (Pilsner)
ABV: 5%

Vanha tsekkiläinen keittomäskäysmenetelmä tuo Hailuodon veden parhaat piirteet esiin. Pehmeän viljainen keitos on ryyditetty baijerilaisilla aromihumaloilla. Tämä tasapainoisesti katkeroitu olut on saanut nimensä hailuotolaisten vanhojen mäntyjen, tarrien mukaan.

Juhlavehnä

Hailuodon Panimo

Witbier, Weizen (Weizen)
ABV: 5.8%

Miedosti katkeroitu saksalaistyylinen vehnäolut, jossa hieman reilumpi alkoholipitoisuus. Raikkaan ja uniikin juomakokemuksen täydentää mieto ja maukas Saphir-humalointi.

Pellonmaito

Hailuodon Panimo

Unknown/Undefined (Unknown/Undefined)
ABV: 3.2%

Hailuodossa peltotöissä nautittua olutta on kutsuttu aikoinaan pellonmaidoksi. Pintahiivalla käytetty, neljästä suomalaisesta viljasta ja maltaasta mäskätty sekä saksalaisilla humalilla kiehautettu olut. Mieto alkoholipitoisuus ja rikas maku tekevät tästä erinomaisen janojuoman.

Gose

Hailuodon Panimo

Other (Other)
ABV: 4.3%

Gose on pohjois-saksalainen korianterin siemenillä sekä merisuolalla maustettu vehnäolut jonka juuret ovat syvällä Goslarin ja Leipzigin alueen perinteissä. Hailuotolainen Gose on raikas, tasapainoinen ja helposti juotava olut. Maistuu todellaki tiuka jumpa jälkee.