Kirjaudu sisään tai Luo tunnus, niin voit tallentaa suosikkioluesi omalle listalle ja lisätä muistiinpanoja.
Hailuodon Panimo logo

Hailuodon Panimo

Micro Brewery, Finland

Saksalaistyylisiin luomuoluisiin erikoistunut pienpanimo, jonka tuotanto on alkoi keväällä 2017. Hailuodon puhdas pohjavesi ja luomutuotanto ovat toiminnanlähtökohtia.

Olutlista

Laakeri

Hailuodon Panimo

Lager, Pilsner, Bock (Lager - Helles)
ABV: 4.3%, IBU/EBU: 19

Mieto ja maukas, raikas kullankeltainen lager. Klassinen baijerilainen helles-tyylinen olut. Humaloitu uuden sukupolven aromihumaloilla jotka antavat oluelle miedon katkeruuden ja erinomaisen humalan aromin. Olut jokaiseen makuun.

Pilsneri

Hailuodon Panimo

Lager, Pilsner, Bock (Pilsner - German)
ABV: 5.1%, IBU/EBU: 50

Hailuodon Panimon Pilsneri on luomua, vaalea, pastöroimaton, lisäaineeton ja suodattamaton täysmallasolut. Humaloinnissa on käytetty sekä perinteisiä että moderneja saksalaisia lajikkeita. Pantu decoction mashing -menetelmällä eli keittomäskäämällä, joka on perinteinen tapa panna pilsner-olutta.

Märzen

Hailuodon Panimo

Dunkel, Märzen (Märzen)
ABV: 6.3%, IBU/EBU: 24

Vahvarunkoinen, meripihkan tai ruskean värinen, maltainen lager. Tasapainoisesti katkeroitu, hieman vahvempi olut verrattuna baijerilaiseen helles-lageriin. Alunperin pantu aina maaliskuussa ja viimeiset erät juotu Oktoberfesteillä. Tämän takia myydään usein myös oktoberfest-oluena.Hailuoto Märzen perustuu perinteiseen baijerilaiseen klassikkoon mutta mielenkiintoinen humalointi lisää olueeseen pientä twistiä ja uutta kulmaa tuoden makuun hienovaraisesti marjaisaa aromia menettämättä kuitenkaan alkuperäisen oluttyylin luonnetta.

Vehnä

Hailuodon Panimo

Witbier, Weizen (Hefeweizen Light / Leicht)
ABV: 4.7%, IBU/EBU: 15

Miedosti katkeroitu saksalaistyylinen vehnäolut, jossa korkea hiilihappoisuus ja verraten maltainen makeus. Erityinen baijerilainen hiivakanta antaa oluelle monitahoisen makumaailman josta löytyy banaania ja neilikkaa. Raikkaan ja uniikin juomakokemuksen täydentää mieto ja maukas Saphir-humalointi.

Altbier

Hailuodon Panimo

Brown Ale, Bitter, Old Ale (Altbier)
ABV: 3.9%, IBU/EBU: 28

Tumman kuparin värinen Westfalenin ja Düsseldorffin historialliselta alueelta lähtöisin oleva klassinen saksalainen pintahiivaolut. Hailuotolainen Alt seuraa saksalaista altbier perinnettä yhdistäen pintahiivaoluen luonteen ja pohjahiiva lagerin tyylin joka antaa oluelle puhtaamman maun verrattuna brittiläisiin ale-oluisiin. Maltillinen maku ja klassinen saksalainen aromihumalointi tekee tästä oluesta elegantin ja maukkaan. Oluella on pitkä historia ja se oli laajasti levinnyt ympäri Saksaa ennen kuin pohjahiivalla käytetyt lager-oluet näkivät päivänvalon.

Weisse

Hailuodon Panimo

Sour Ale, Lambic (Sour - Berliner Weisse)
ABV: 4.3%

Kevyesti humaloitu kesäinen janojuoma! Olut perustuu vanhaan perinteiseen saksalaiseen hapanolueeseen Berliner Weisseen, johon yleensä sekoitetaan kirsikkasiirappia. Hailuoto Weisse on hapanolut joka nautitaan mustikkasiirapin kanssa. Olut on käytetty maltaan pinnalla luontaisesti elävän maitohappobakteerin ja hiivan kanssa. ------------------------ Hapan olut, johon tuopin laskemisen jälkeen lisätään hieman mustikkamehutiivistettä. Raikas kesäjuoma, joka maistuu myös niille, jotka eivät muuten oluesta välitä.