Kirjaudu sisään tai Luo tunnus, niin voit tallentaa suosikkioluesi omalle listalle ja lisätä muistiinpanoja.
HIISI logo

HIISI

Micro Brewery, Finland

HIISI on tullut tunnetuksi kokeilevasta otteestaan oluenteossa vuodesta 2013 alkaen. Vuonna 2016 panimo tuotti Jyväskylässä noin 180 000 litraa olutta. Oluen puolesta, tylsyyttä vastaan.

Brewery in Jyväskylä, Finland

Panimon saatavilla olevat tuotteet

Raivoava Rakki

HIISI

IPA, APA, Pale Ale (IPA - American)
ABV: 6.2%, IBU/EBU: 60

GLUTEENITON. Rakki aloittaa tukevalla maltaalla ja kasvaa mittoihinsa syömällä jatkuvasti humalaa. Seurauksena on runsasta maltaisuutta ja raivoisaa katkeruutta. Nauti viilennettynä (8-12°C) mausteisen curryn tai rasvaisen grillilihan kera. Toimii hyvin myös Motörheadin kanssa.

Iku-Turso

HIISI

Stout, Porter (Stout - American Imperial / Double)
ABV: 9%, IBU/EBU: 100

SUOMEN PARAS STOUT 2017 Jämäkästi, mutta lempeästi humaloitu. Voimakkaan paahteinen. Runsas ja pehmeän maltainen. Jyhkeä, mutta smoothi Imperial Stout Hiisin tyyliin. Nauti hieman viilennettynä (12-14°C) syvien mietteiden parissa tai voimakkaiden sinihome- ja vuohenjuustojen kera. Soljuu saumattomasti Sibeliuksen seitsemännen kanssa.

Kyyttö

HIISI

Stout, Porter (Stout - Milk / Sweet)
ABV: 5.3%, IBU/EBU: 30

Suoraan silmiisi tuijottava tummakylkinen sarvipää saattaa vaikuttaa uhkaavalta. Huoli pois. Kyyttö on lempeän lauhkea HIISIn laidunmaiden asukki. Suklaisen paahtomaltainen, laktoosilla ja lakritsijuurella liennytetty Milk Stout. Nauti viilennettynä (8-12 °C) sellaisenaan seurustelun lomassa, jälkiruokana tai suklaisten jälkiruokien kanssa. Kireitä hermoja rauhoittamaan yhdessä My Morning Jacketin kanssa.

Ich Bin Ein Berner

Donut Island Brewing, HIISI

Sour Ale, Lambic (Sour - Gose)
ABV: 5%, IBU/EBU: 25

Merisuolalla ja Greipillä maustettu raikas Gose! HANASSA LAUANTAINA.

Hattara Passion Session IPA

HIISI

IPA, APA, Pale Ale (IPA)
ABV: 4.4%, IBU/EBU: 40

Hattara on utuinen ja runsaan hedelmäinen passiosessio. Toimii hienosti vaikka hedelmäisen #retrojälkkärin tai vaniljajäätelö-floatin kanssa. Suositellaan nautittavaksi sopivasti viilennettynä (8-12°C), musiikkiehdotuksena Kelis – Milkshake.

Rakkautta Wine

Olarin Panimo, HIISI

Barley wine (Barley Wine)
ABV: 9%, IBU/EBU: 80

UUTUUS! "HIISIn ja Olarin Panimon kohdatessa ilmassa on rakkautta, rakkautta vain. Runsas, mutta lempeä. Pehmeä, aromikas barley wine style ale. Pantu sinulle, rakkaudella. " PULLOSSA.

Inki

HIISI

Spiced beer, Smoked beer (Spiced beer)
ABV: 5.7%, IBU/EBU: 40

GLUTEENITON. Nauti viilennettynä (8-10°C) esimerkiksi tulisen Intialaisen curryn tai vaikkapa BBQ-kananpojan kyytipoikana. Toimii erinomaisesti myös hyvän elektronisen popin säestämänä, erityissuosituksena LCMDF.

Otus

HIISI

IPA, APA, Pale Ale (IPA)
ABV: 6.2%, IBU/EBU: 60

UUTUUS! Otus on reilun hedelmäinen ja utuisan pehmeä – erittäin juotava ja sopivan katkera! Erityisen hyvältä Otus maistuu viilennettynä (10-12c), ah niin vulgaarin ananaspizzan kanssa. Musiikkisuosituksena Cypress Hill – Spark Another Owl. HANASSA PERJANTAINA.

Peri India Pale Lager

HIISI

Lager, Pilsner, Bock (Lager)
ABV: 5.5%, IBU/EBU: 40

GLUTEENITON. Peri on kalmankalpea lager, joka ei lähtökohtiansa peittele. Iisi ja raikas, mutta sopivan maltaisa. Nauti viilennettynä (8-12°C) guacamolen ja tacojen, tai oman pihan omenapiirakan kanssa. Musiikkisuosituksena kotimainen proge Sammal-yhtyeestä lähtien.

Mitä Humalan Jälkeen?

HIISI

Sour Ale, Lambic (Sour Ale)
ABV: 6.66%

UUTUUS! 666 – Pedon eränumeroluku. Jätettiin humalat pois ja laitettiin tilalle kuusenkerkkää ja variksenmarjaa. Ja hapatettiin. Ja käytettiin Bruxellensis-hiivalla. Lopputulos on… no kokeile ite. Nauti viilennettynä (8-10°C) valaistuneessa seurassa, YUP:n ”Toppatakkeja ja Toledon terästä”-levyn säestäessä. HANASSA LAUANTAINA.

Ikiiurso Imperial Stout

HIISI

Stout, Porter (Imperial Stout)
ABV: 12%, IBU/EBU: 100

SUOMEN PARAS STOUT 2018. ”Käsittämätöntä.” Huokasi heimolainen riihessään. Hänen äänessään oli hienoinen vapina joka kertoi innostuksesta, mutta josta välittyi myös aavistus pelkoa. Tuijottaessaan kuvun sisään sen sisältö – neste, jos sitä siksi pystyi kutsumaan – oli raskasta ja viskoosia, kuin raakaöljyä tai tervaa. Nesteen kuvailu mustaksi olisi vähättelyä, sillä se tuntui huokuvan pimeää, eikä sen pinta heijastanut edes takkatulta. Samanaikaisesti läheinen väinä alkoi virrata voimakkaammin, ja suonsilmäkkeeltä saattoi kuulla hentoa kulkusten kilinää. Sitä ei heimolainen kuitenkaan huomannut. ”Suorastaan käsittämätöntä…” PULLOSSA.